Iskake med bringebær og pikekyss

Lises kakepynttips: Når du skal pynte kaker er det lurt å begynne med den største pynten først. Og legg den helst ikke i midten. Avslutt med det som er smått.

Foto: Øyvind Wik / NRK

Iskake med bringebær og pikekyss

Lise Finckenhagen tenker nok på morsdag og valentinerdagen når hun har kaken i hjerteform.

Slik gjør du

Tin 200 g av bringebærene og kjør dem i en hurtigmikser til jevn puré. Gni pureen gjennom en sil for å få vekk frøene. Smak til med melis.

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha vaniljestang, frø, sukker og vann i en liten kasserolle. La sukkerlaken fosskoke i 4 minutter til sirupskonsistens.

Pisk eggplommene i kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett sirupen mens maskinen går, og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur. Pisk fløten til krem og vend den inn i eggedosisen. Bland til slutt inn grovknust marengs.

Bruk en hjerteformet silikonform (evt. kle en liten brødform (1 ½ l) eller en liten rund kakeform med bakepapir) og hell i isblandingen og bringebærpureen i lagvis. Trykk ned noen hele bringebær her og der. Sett iskaken i fryseren og la den stå der i minst 6 timer.

Ta kaken ut av formen når den er helt frossen og legg den over på et fat. La gjerne iskaken stå ca. 15-20 minutter i romtemperatur før servering. Pynt med friske bringebær og knust marengs.

Tips

Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen