Vil du lage noe eksklusivt i helgen, så bør du lese videre. Isgalt, med sitt faste fine hvite kjøtt og en mild smak av skalldyr, er nå tilgjengelig i ferskvaredisken.
Denne fisken har lenge vært uunværlig for kjøkkensjefer og andre med peiling på havets fristelser. Den er nemlig veldig takknemlig å tilberede og innbyr til et hav (!) av tilbehør. Den kan wokes, dampes, stekes, posjeres og graveres.
Nei, dette er ikke en rollefigur fra Ringenes Herre, men det siste store i fiskedisken. Foto: Møreforsking
Vær først ute!
Nå kan du imponere dine venner med å være først ute til å servere en lekker isgaltrett. Og hvis gjestene dine vil vite mer om isgalt, har vi satt opp en faktaboks nederst på siden, som skal kunne imponere dem ytterligere.
Her er oppskrifter til hverdags og fest (Alle foto: Møreforsking / Hugo Opdahl):
Dampet isgalt på grønn asparges
Panert isgaltfilet med kantarellfrikkasé og kremet farfalle (pasta)
Foliebakt isgalt med stekt purre og potetsalat
Pannestekt isgalt på safranrisotto
Grillmerket isgalt med råkost og aioli