Laster innhold, vennligst vent..
Isbombe

Marengsen utenpå iskremen skal bare så vidt få farge. Følg med hele tiden mens isbomben står i ovnen!

Foto: DR

Isbombe

Dette er ikke en rett som kan vente på gjestene. Her må alle være på plass når isbomben settes i ovnen. Blandingen av sorbé og kremet is gjør seg veldig godt i denne isdesserten med tre forskjellige sorter.

Slik gjør du

Vaniljeis
Visp eggeplommene med sukker til de er lyse og skummende. Kok melk og fløte med vaniljen. Hell den kokende melkefløten litt etter litt inn i eggedosisen mens det vispes.

Hell alt tilbake i kjelen og varm massen under omrøring til den når ca. 85 °C. Den må ikke koke. Avkjøl ismassen og frys den i en ismaskin. Når den er ferdig settes den i fryseren.

Sjokoladeis
Visp eggeplommene med sukker til de er lyse og skummende. Kok melk og fløte med kakao og finhakket sjokolade. Hell den kokende melkefløten litt etter litt inn i eggedosisen mens det vispes.

Hell alt tilbake i kjelen og varm massen under omrøring til den når ca. 85 °C. Den må ikke koke. Avkjøl ismassen og frys den i en ismaskin. Når den er ferdig settes den i fryseren.

Bringebærsorbé
Kok en lake av sukker og vann. Bland bringebærene med sukkerlaken. Sil vekk bringebærsteinene. Smak til med appelsinjuice. Kjør sorbeen i ismaskin og ha i en spiseskje stivpisket eggehvite underveis. Sett sorbeen i fryseren.

Makronbunn
Marsipanen smuldres med sukkeret og røres sammen med eggehvitene. Makronmassen smøres ut i en sirkel på et bakepapir. Stekes ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Oppbygging av isbomben
Finn en passende bombeform i halvkuleform.
Legg først et lag vaniljeis i formen. Smør isen godt opp langs sidene i formen. Dette gjøres enklest hvis isen er litt myk. Sett formen i fryseren.

Ha i sjokoladeiskrem over vaniljeisen, på samme måte. Pass på at det er plass til bringebærsorbeen. Sett formen i fryseren.

Fyll til slutt det innerste av bomben med bringebærsorbé og avslutt med makronbunnen. Skjær makronbunnen så den passer akkurat til formens størrelse. Sett isbomben i fryseren.

Når isbomben er gjennomfrosset skal den vendes ut på et ildfast fat. Isen dekkes med stivpisket marengs. Sett isbomben inn i en veldig varm ovn til marengsen akkurat tar farge. Hell over brennende Cointreau og bær den inn til bordet til melodien av Riberhus-march.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR