Laster innhold, vennligst vent..
Is i en fei

Frosne bær i en blender sammen med væske og sødme er oppskriften på denne isen.

Foto: Sara Johannessen

Is i en fei

Har du frosne bær eller frossen frukt i biter er det fort gjort å lage fruktis. Lise Finckenhagen blander frukt og bær med væske og sødme. Væsken kan være yoghurt, fløte, kondensert melk eller sukkerlake.

Slik gjør du

Kjør bær og/eller frukt, yoghurt (eller annen væske) og honning eller melis sammen i en hurtigmikser. Kjør til alt er godt blandet og har konsistens som myk is. Spises med det samme!

Forholdet mellom bær, frukt, væske og sødme kan justeres etter eget ønske. For ekstra friskhet kan du tilsette noen dråper sitron- eller limesaft.

Tips

  • Frossen frukt i biter kan være banan, mango, ananas eller annen frukt.
  • Bruker du veldig søte bær, søt frukt, søt kondensert melk eller sukkerlake – er det ikke nødvendig å tilsette mere sødme i form av honning eller melis.
  • Lise Finckenhagens oppskrift på vaniljeis: Enkel hjemmelaget is

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+