NRK Meny
Laging av irish coffee
Foto: Øystein Windstad

Irish coffee

I 1943 fikk den irske bartender Joe Heridan den lyse idé å blande kaffe, sukker, irsk whisky og vispet kremfløte til den velsmakende drikken vi kjenner som Irish coffee.

Slik gjør du

Rør sukkeret ut i kaffen. Tilsett whisky og legg kremfløten på toppen.

Server straks!

Ifølge god irsk tradisjon er følgende svært viktig:

Først å røre det brune sukkeret godt ut i litt varm kaffe før resten helles i. Vispet krem skal ligge som et lokk på toppen. Ikke krem fra boks, men håndvispet kremfløte. Den fete fløten skal forhindre at alkoholen fordamper.

Ifølge eksperter er det også nesten en dødssynd å servere Irish Coffe med sugerør. Sugerør er for barn, og de hører ikke hjemme på bar. Man skal drikke Irish Coffee fra koppen, og en fløtebart er faktisk lov.