Slik gjør du
Kutt nakkekotelettene i terninger på cirka 2×4 centimeter.
Mariner kjøttbitene i soyasaus, sesamolje og pepper i minst 10 minutter.
Del grønnsakene i 3×3 centimeter store biter, og bland dem sammen i en bolle.
Varm oljen til frityrsteking i en stekepanne på medium høy varme.
Bland maisenna, potetmel og salt i en bolle. Knekk eggene i en annen bolle og visp det godt opp.
Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i eggene og tilbake i melblandingen, før du legger kjøttet forsiktig i oljen.
Snu kjøttet jevnlig og stek i syv-åtte minutter.
Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
Bland sammen ingrediensene til sausen. Smak til med sukker, eddik og chiliolje før du tilsetter maisenna.
Gjør klar en stekepanne på medium høy varme, og tilsett sausen når den er varm. La sausen putre i kun 30 sekunder.
Senk varmen og ha i paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i cirka ett minutt.
Ha til slutt i ananas og løk. Bland godt i to-tre minutter til. Du kan også ha i alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk.
Serveres med kokt ris.
Tips
Du kan gjerne steke kjøttet flere timer før servering. Deretter steker du en gang til rett før servering.
Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst fem minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet kun stekes i 4–5 minutter.
Du kan fint doble eller tredoble sausen om du ønsker mer saus. Her lager vi den «sticky».
Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk