NRK Meny
Innbakt camembert

Osten er klar for å pakkes inn i butterdeig.

Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Innbakt camembert med brønnkarseflan

Prins Henrik av Danmark gir deg oppskriften på en mellomrett med ost og brønnkarse.

Slik gjør du

Bakt camembert

Stikk ut to sirkler i butterdeigen, den ene større enn den andre. Den minste skal være tre cm større i diameter enn osten. Legg osten på denne, og smør et tynt lag sennep på osten. Dryss over spisskummen. Smør hele kanten av deigen rundt med eggeplomme. Ha den store deigsirkelen på og sørg for at det er tett hele veien rundt. Smør toppen med eggeplomme.

Stekes på 190 °C i 20-25 minutter.

Brønnkarseflan

Kok brønnkarsen kort i saltet, kokende vann. Kjør den i mikseren sammen med fløten til en grønn masse. Pisk den sammen med eggene og smak til med salt og pepper. Stek massen i en ildfast form ved 100 °C til den har fått en fast konsistens, ca. 20-30 minutter, avhengig av formen.

Server brønnkarseflan sammen med den bakte osten og pynt med frisk brønnkarse.

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR