NRK Meny
Video Ingrid Espelid Hovig lager rødbetsuppe

Rødbetsuppe med røkte kjøttpølser.

Ingrids rødbetsuppe

I rødbetsuppen kan du bruke mange forskjellige slags grønnsaker, sier Ingrid Espelid Hovig. Dette blir en fyldig suppe som kan serveres som egen rett.

Slik gjør du

Skrell rå rødbeter. Riv rødbetene, bruk gjerne matprosessor. Riv poteten.

Litt margarin varmes i gryten og grønnsakene freses. Tilsett de andre grønnsakene: hakket løk, finsnittet purre, finsnittet kål og sellerirot.

Ha i suppeterning eller kraft, hvis du har det. Spe med vann. La suppen småkoke i en halv time.

For å friske opp rødfargen kan du rive i en rå rødbete, men da skal ikke suppen koke etterpå.

Smaksettes med eddik og kanskje litt timian.

Hvis du vil kan du ha pølser i suppen. Gjerne grove hvitløkspølser.

Suppen serveres med en klatt iskald rømme og litt persille på toppen.

Tips

Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet, 1990