NRK Meny
Ingefærkransekaker

Mette Blomsterberg pakker ingefærkransekakene fint inn, for hun skal ha dem med til dem hun besøker.

Foto: Fra TV-seriern Danmarks beste kaker / DR

Ingefærkransekaker

Kransekakemasse blandet med syltet ingefær og stekt som små topper med melis. Det blir ca. 15 kaker av denne oppskriften fra Mette Blomsterberg.

Slik gjør du

Elt marsipan og melis kort sammen. Tilsett eggehvitene litt om gangen, mens det eltes. Vend finhakkede syltede ingefær i kransekakemassen.

Ha melis i en flat skål. Del kransekakemassen i 15 like store deler (ca. 30 g). Ta hver del i melisen og pass på at det kommer melis på alle kanter av overflaten.

Sett kakene på en bakeplate med bakepapir og form dem til små fine topper. Stek ingefærkransekakene i ovnen på 190 °C i 8-10 minutter, til de er lett gylne.

La dem avkjøles på bakeplaten og oppbevar dem tildekket i kjøleskapet.

Tips

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR