Laster innhold, vennligst vent..
Indisk kyllingcurry

Indisk curry med kylling, blomkål og koriander.

Foto: Rolf T. Øygarden

Indisk kyllingcurry

En indisk kyllinggryte med rikelige mengder kokosmelk og blomkål kan du få ferdig i en fei! Litt kutting og hakking – og vips så er gryten er ferdig på 25 minutter. Curry in a hurry!

Slik gjør du

Fres løk, hvitløk og ingefær i litt olje på medium varme til det er blankt. Ha i alle krydderne fra kryddermiksen og stek videre.

Ha i tomatpuré og la den stekes litt i panna før du går videre. Tilsett deretter yoghurt og mangochutney. Rør godt.

Tilsett tomatene, kokosmelken og fløten. Kok opp curryen.

Ha i kyllingen, og blomkålen og kok curryen i 8–10 minutter til kyllingen er gjennomkokt og blomkålen er mør.

Senk varmen, rør inn terninger av smør, smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha finhakket koriander i gryten helt til slutt.

Server sammen med nystekte nanbrød eller pitabrød og nykokt basmatiris.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1