NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Indisk dal med røde linser

Klar for å bytte ut din vanlige lørdagsmiddag med et smaksrikt alternativ? Reneé Fagerhøi gir deg oppskriften på indisk dal med røde linser.

Slik gjør du

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken.

Ha i grønnsakkraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart.

Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt. Topp med frisk koriander ved servering. Server gjerne med nanbrød til.

Kilde: RENEÉ FAGERHØI I FROKOSTRADIOEN NRK P1+