Bocuse d'Or er den mest prestisjetunge konkurransen for kokker fra hele verden. I januar 2011 er Gunnar Hvarnes Norges representant. NRK besøkte ham i Måltidets hus i Stavanger uken før avreise.
– Teknikken er egentlig der. Nå er det bare finjustering som er igjen, å holde tida og å få de små detaljene på plass.
Sterk på fisk
All maten skal lages på fem timer. I år er breiflabb en av hovedingrediensene. Det er det arrangørene som bestemmer. Gunnar Hvarnes ble
, da var det kveite på menyen.– Jeg tror jeg er ganske sterk på fisk. Men jeg er glad i å lage kjøtt også. Fisken kan være litt vanskeligere, for den er mye skjørere. Kjøtt tåler litt mer, sier Hvarnes.
Norge har flere gullvinnere
Han har store forventninger å leve opp til. Norge har vunnet gull i Bocuse d'Or fire ganger før. Kokkene Bent Stiansen Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skei kan kalle seg verdensmestre i kokkekunst. 25. og 26. januar skal Gunnar Hvarnes prøve seg.
– Sjansene er alltid der. Men det er skarp konkurranse. Det skal være en god dag og det skal sitte, da er det muligheter, sier Gunnar Hvarnes.