Hopp til innhold

I innspurten til VM

Gunnar Hvarnes og Filip A. Bendi er snart klare for VM i kokkekunst i Lyon i Frankrike.

Video I innspurten før Bocuse d'Or

Gunnar Hvarnes (t.v.) har med seg assistent Filip A. Bendi når det skal lages mat i Bocuse d'Or.

Bocuse d'Or er den mest prestisjetunge konkurransen for kokker fra hele verden. I januar 2011 er Gunnar Hvarnes Norges representant. NRK besøkte ham i Måltidets hus i Stavanger uken før avreise.

– Teknikken er egentlig der. Nå er det bare finjustering som er igjen, å holde tida og å få de små detaljene på plass.

Sterk på fisk

Gunnar Hvarnes/Bocuse d'Or Europe 2010

Fiskefatet til Gunnar Hvarnes under Bocuse d'Or Europe 2010.

Foto: Tom Haga

All maten skal lages på fem timer. I år er breiflabb en av hovedingrediensene. Det er det arrangørene som bestemmer. Gunnar Hvarnes ble nummer to i kokke-EM i fjor , da var det kveite på menyen.

– Jeg tror jeg er ganske sterk på fisk. Men jeg er glad i å lage kjøtt også. Fisken kan være litt vanskeligere, for den er mye skjørere. Kjøtt tåler litt mer, sier Hvarnes.

Norge har flere gullvinnere

Han har store forventninger å leve opp til. Norge har vunnet gull i Bocuse d'Or fire ganger før. Kokkene Bent Stiansen Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skei kan kalle seg verdensmestre i kokkekunst. 25. og 26. januar skal Gunnar Hvarnes prøve seg.

– Sjansene er alltid der. Men det er skarp konkurranse. Det skal være en god dag og det skal sitte, da er det muligheter, sier Gunnar Hvarnes.