NRK Meny

Hvitvinskokt roastbiff

Tina Nordström serverer sherrysaus til den hvitvinskokte roastbiffen.

Slik gjør du

Salte og pepre roastbiffen etter behag og brun hele rundt i stekepannen.

Fres løken, einebær, rosmarin og timian. Hell på vann, vinen og buljongen.
Legg roastbiffen i den varme buljongmiksen og la den putre til steketempraturen viser 55 grader.

Løft ut roastbiffen og la kjøttet hvile.
Legg den så tilbake i buljongen og sett alt kjøleskapet i et døgn.

Løft roastbiffen ut av buljongmiksen og kok så ned væsken til det er ca 1 liter igjen.
Sil deretter vekk løken.
Smaktilsett buljongmiksen med sherry, soyasaus og tilsett maizena (utrørt i vann).

Smaktilsett med salt og pepper.

Kilde: Tina Nordström