Laster innhold, vennligst vent..

Hvitløkspølser

Her får du oppskriften på pølser med mye smak som du lager selv.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i små biter og hakk det grovt eller fint, alt etter smak. Sjalottløkene kjøres også gjennom kjøttkvernen eller finhakkes, og has i kjøttfarsen. Hvitløken knuses og has også i farsen

Egg, eggehviter og potetmel tilsettes under omrøring. Krydderne blandes i kjøttkraften. Dette tilsettes blandingen og deretter røres det til alt er blandet grundig. Du kan enten bruke mikseren eller fem klør.

Så kommer vi til svinetarmen. Svinetarm kan kjøpes hos slakteren. De er vanligvis saltet, så de må ligge i litt lunkent vann før bruk.

Nå gjelder det å finne en av endene, og når du har funnet den, åpnet den litt, holdes den under rennende vann. Da vil vannet begynne å renne gjennom tarmen, og det er meningen. Skyll tarmen grundig flere ganger.

Sett pølsehorn på kvernen, pølsestapperen eller - hvis du ikke har noen av delene - en sprøytepose som inneholder farsen. Dra tarmen over pølsehornet. Tarmen bør være godt våt for at dette skal lykkes.

Når all tarmen er rullet opp på pølsehornet, binder man en knute i enden. Og nå skal farsen stille og rolig skyves ut i tarmen, mens man hele tiden passer på at det ikke blir noen luftbobler. Skulle det skje, må man bare prikke et lite hull med en kjøttnål, ellers risikerer du at pølsene sprekker når de kokes.

Man må også være forsiktig med å stappe tarmen for fast, fordi farsen utvider seg under koking.

Nå har man 3 meter pølse, og så skal pølsene vris om i samme lengde. Finn en passende lengde på pølsen og hold med hver sin hånd i begge ender. Og så leker man at pølsen er et hoppetau som skal svinges 2-3 ganger. Bytt svingretning for hver nye pølse. Dette høres vanskeligere ut enn det er, men når du har fått tak på det er det en lek å svinge pølsene.

Når alle pølsene er vridd senkes de ned i en stor gryte med nesten kokende vann. Ideelt sett mellom 80-85 grader. Her skal de ligge i 15-20 minutter og etterpå skal de avkjøles.
Nå er de klar til å stekes i panne i litt fett eller grilles på grillen. Dette er en stor porsjon, men pølsene kan godt fryses.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR