NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

Tomatsalat med basilikumblader og hvitløksgratinert makrell med sitron og persille.

Foto: Fra Fjernsynskjøkkenet / NRK

Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

Bent Stiansen baker makrellen i ovnen med mye godt hvitløksmør og serverer den med tomatsalat.

Slik gjør du

Fileter og tørk fisken. Snitt skinnet og del dem i to. Salte og pepre.

Stek dem hurtig i varm olje slik at de blir brune på begge sider. Legg fisken med skinnsiden ned i en ildfast form.

Rens hvitløkene og hakk dem i food processor med persille og sitronsaft, tilsett smøret og kjør til en luftig krem. Smør hvitløksmøret på filetene og gratiner fisken under grillen i ca. 4 minutter til smøret er gyllenbrunt og fisken er gjennomstekt.

Pynt fatet med persille og sitron og server tomatsalat og nye kokte poteter til.

Tomatsalat
Skjær tomatene i skiver og legg dem på et fat med ringer av finsnittet vårløk. Finsnitt den friske basilikumen og dryss over. Bland eddik og olje til vinaigrette og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatene og la salaten trekke i en halv time før servering.

Tips

Flere oppskrifter;

, og .

Kilde: Bent -Stiansen i Fjernsynskjøkkenet i 1993