Hvitløksdipp

Gavepakke med rosévin, hvitløksdipp og hjemmelagde chips av rotgrønnsaker.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Hvitløksdipp

Dipp med ristet hvitløk, kremost, soltørkede tomater og oliven. Forslag til drikke er rosa bobler.

Slik gjør du

Del hvitløkene i fedd og legg dem ut på en ovnsplate med olivenolje og flaksalt. Rist dem i cirka 30 minutter på 200 grader til de er blitt myke inni. Trykk ut det myke innholdet.

Bland ost, crème fraîche, hakkede tomater, hakkede oliven og ristet hvitløk i en bolle og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. Ha røren i skåler/bokser og dryss chiliflak over.

Server dippen for eksempel til salte chips av rotgrønnsaker eller noe annet sprøtt. Dippen er også god som tilbehør til kjøtt og skinke.

Tips

Ellas forslag til drikke

  • Musserende rosévin, for eksempel: Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut fra Sør-Amerika
  • Alkoholfritt alternativ: Freixenet Legero Rosado Alcohol Free

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE