NRK Meny
Video Ingrid Espelid Hovig lager hvitløkkylling

Kyllingen og hvitløken er klar til å settes i ovnen. Se hvordan Ingrid Espelid Hovig lager hvitløkkylling.

Hvitløkkylling

Ingrid Espelid Hovig tok en sjanse da hun presenterte denne retten for det norske folk i Fjernsynskjøkkenet i 1989. I denne oppskriften får kyllingen følge av 40 fedd hvitløk. Her blir det mye god smak og aroma.

Slik gjør du

Varm oljen i pannen. Ha i oppskåret stangselleri, finhakket persille og salvie eller estragon. La det surre i oljen. Ha i den oppdelte kyllingen og la den bli smurt av oljen i stekepannen. Dryss på salt og pepper.

Ha alt over i en ildfast form og hell på væske og hvitløksfedd. Ha på lokk. Stekes i ovnen ved 190 °C i 60-90 minutter.

Lokket på formen må ikke tas av før gjestene sitter klar ved bordet.

Tips

Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet 1989