Laster innhold, vennligst vent..
Hvit sjokoladesufflé med pasjonsfrukt

Sjokoladesufflé skal spises med en gang den kommer ut av ovnen. Bare få fruktkjøttet fra pasjonsfrukten på plass først.

Foto: Eva Rados / SVT

Hvit sjokoladesufflé med pasjonsfrukt

Hvorfor skal vi lage den maten som er så vanskelig å få til? Niklas utfordrer oss, og han lover en god følelse når vi lykkes med sjokoladesuffléen.

Slik gjør du

Sett en stekeplate i ovnen og skru ovnen på 175 °C. Smør og sukre fire ildfaste porsjonsformer.

Skill eggehvitene fra plommene. Ta vare på to eggeplommer.

Finhakk sjokoladen. Varm rom i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen først og deretter de to eggeplommene til en glatt pasta.

Ha 1 ss sukker i eggehvitene og visp dem for hånd, det gir små luftbobler, noe som gjør at suffléen lettere hever seg i ovnen. Helt på slutten av piskingen tilsettes 1 ss sukker til. Eggehvitene skal piskes til et fast skum.

Vend forsiktig et par spiseskjeer av den stive eggehviten inn i sjokoladeblandingen. Deretter slår du veldig forsiktig sjokoladeblandingen inn resten av eggehvitene med en slikkepott. Bruk maksimum fire store vendinger med slikepotten - ikke mer, for da smyger luften seg ut! Fordel røren i formene. Sett formene på den varme platen i ovnen.

OBS! Det er viktig at alt blir utført raskt slik at ikke luften går ut av røren. Det er en forutsetning for at sufleen skal heve seg i ovnen.

Stekes i ovnen i 10-12 minutter. Ikke åpne døren til ovnen mens suffléen stekes. Suffléen er ferdig når den har hevet seg og fått gyllen farge på toppen.

Sufflé skal serveres umiddelbart. Lag en liten åpning i hver sufflé og fyll det med fruktkjøttet fra pasjonsfrukt.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT