Laster innhold, vennligst vent..
Hvit bønnesuppe med kamskjell

Når suppen lages med kamskjell blir det festmat. Men du kan også servere suppen uten, eller bruke røkt kolje eller bacon i stedet.

Foto: Stig Juelsen

Hvit bønnesuppe med kamskjell

Om vinteren lager vi mat av rotgrønnsaker og bønner. Kokk Stig Juelsen lager suppe med hvite bønner. Men oppskriften passer til alle slags belgfrukter, prøv med linser eller grønne erter!

Slik gjør du

Legg bønnene i vann i et døgn.

Finhakk grønnsakene. Sett over en bred kjele og fres grønnsakene til de blir møre. Ha i hakket persille og laurbærblad, la det trekke i noen sekunder, tilsett så bønnene. La det koke med kyllingkraften i ca. 45 min. eller til bønnene er møre.

Kjør så opp bønnene på en blender eller kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser og tilsett eventuelt litt fløte og melk til suppekonsistens.

Smak til med salt og pepper.

Stek kamskjellene lett på hver side og legg de i bunnen av tallerkenene. Hell over suppe og strø litt ristede pinjekjerner over. Ha litt god olivenolje i suppen rett før servering.

Hvis du ikke har cannellinibønner kan du bruke linser, erter eller andre tørkede bønner.

Kilde: Stig Juelsen