NRK Meny

Hvit aspargessuppe

Hvit asparges regnes av mange som den beste. Paul Svensson lager suppe som han jevner med grøtris.

Slik gjør du

Skrell aspargesen og skjær av endene. Legg aspargesene til side og ha skallet, endene og sjalottløken i en gryte sammen med smør. Fres uten at det tar farge. Tilsett vann og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Sett gryten til side og la det stå og trekke i 15-20 minutter. Sil bort skallet.

Hell i fløte, melk og grøtris i suppekraften og la risen koke med til suppen får en god konsistens, ca. 15 minutter. Sil bort grøtrisen. Risen brukes som jevning i stedet for maisenna og gir en glattere suppe.

Skjær aspargesen i biter og kok dem møre i lettsaltet vann med sitronsaft. Hell av vannet og slå over aspargessuppen.

Tips

Ta vare på den velsmakende grøtrisen som siles av aspargessuppen. Legg noen aspargesbiter i risen for å få en bedre konsistens og server med kylling eller litt fisk.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE