NRK Meny
Hverdagsstek med potetsalat

Hverdagsstek med potetsalat.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Hverdagsstek

Sara Begner i «Saras kjøkken» sier denne steken skal serveres kald neste dag. Det er der tidsbesparelsen ligger. Du må gjerne bruke annet kjøtt enn storfe.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 120 °C.

Hakk urtene og spre dem ut på et skjærebrett. Strø over saltflak og pepper. Olje kjøttet med hendene og rull det i krydderblandingen.

Plasser steken på en bakeark, sette inn en termometer slik at spissen er i midten av kjøttet og legg i ovnen.

Vil du ha steken rød så ta den ut når termometeret er på 60 °C. For medium og 63 °C og for godt stekt 70 °C. Regn med at det tar omtrent en time i ovnen.

Ta steken ut og la den stå til den er avkjølt. Sett den i kjøleskapet til neste dag.

Tips

Saras kommentar
Å lage stek kan høres ut som det motsatte av fast food. Men faktum er at det er en rett som i utgangspunktet styrer seg selv og krever minimal innsats. Her bruker jeg roastbiff, men det går bra med lam, svin eller annet kjøtt. Steken skal serveres kald neste dag med potetsalat.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT