Laster innhold, vennligst vent..

Hverdagsmat for 50 euro

– Det behøver ikke være kjedelig selv om det skal være billig, sier Paul Svensson. Han lager en femdagers meny for fire personer som i 2010 bare kostet 50 euro, altså under 400 kr. Han handlet inn for hele uken i en omgang.

Paul Svensson

Paul Svensson snur omeletten ut av pannen før han legger laks på toppen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

– Jeg vil bevise at det går an å handle med glede, lage mat med godt innhold og klare fem dager for bare 50 € for fire personer. Trikset er å handle mat etter årstid, gjerne økologisk og kortreist, sier kokken Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö.

Bondesalat med egg, kapers og poteter

Mandag: Bondesalat med egg, kapers og poteter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE
Omelett med poteter, løk og saltet laks

Onsdag: Omelett med poteter, løk og saltet laks.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Her er handlelisten!

  • 3 kg store poteter
  • 1 hvitløk
  • 5 rødløk
  • 12 egg
  • 1 hodekål (2-2,5 kg)
  • 500 g speltkorn
  • 1 bit ingefær
  • 1 lite glass kapers
  • 2 appelsiner
  • 2 potter frisk mynte
  • 300 g røkt sideflesk
  • 2 poser blandet salat
  • 1 kylling
  • 1 dl tyrkisk yoghurt
  • 150 g røykt laks i skiver

Her er ukesmenyen og oppskriftene!

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Paul Svensson forbereder maten på både en og to dager i forveien. Mandag koker han alle potetene, så han har både til mandag og onsdag. Tirsdag koker han dobbel porsjon av speltkornene, så har han til tirsdag og torsdag. Og torsdag legger han kål i press til coleslaw på fredag.