Hurtigstekte kamskjell og miniblekksprut med mais, basmatiris og currysmør

Niklas strør maiskornene over kamskjellene og de små blekksprutene. Ved siden av har han currysmør og ris.

Foto: SVT

Hurtigstekte kamskjell og miniblekksprut med mais, basmatiris og currysmør

Niklas Ekstedt får prøve seg en uke på restauranten The Red Rooster i Harlem, New York. Red Rooster er kjent for å lage mat som er en blanding av alt fra alle som har emigrert til til USA. Niklas bruker kamskjell, blekksprut, mais og ris i sin rett.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp vannet til risen, ha i salt og godt skylt ris. La det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter uten lokk til all væsken har dampet bort.

Finhakk løk og hvitløk. Varm en gryte på komfyren. Fres løk og hvitløk i litt smør. Tilsett curry og gurkemeie.
Tilsett resten av smøret, skru ned varmen, la smøret putre i ca. 5 minutter. Dra kasserollen av varmen. Ha limesaft i smøret.

Bland tomatene med en stavmikser og deretter sil saften gjennom en finmasken sil.

Sil smøret gjennom en fin sil og bland det opp med tomatjuice rett før servering.

Kok opp vann til maisen og tilsett salt og smør. Skjær maisen i to og legg den i kokende vann. Kok opp og la det koke i 10 minutter. La maisen avkjøles i kokevannet.

Trekk av muskelen fra kamskjellene og salte dem lett. Varm en jernpanne på komfyren. Hell i litt olje og stek kamskjellene i ca. 2 minutter. Snu kamskjellene og ha i litt smør, stek dem i ca. 2 minutter mens du øser smøret over. Ta dem ut av pannen og la dem ligge ved komfyren på en tallerken med kjøkkenpapir.

Legg blekksprutene i samme panne og stek i 3 minutter over sterk varme.

Server skalldyrene med currysmør, ris og mais.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' gourmetreise

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas gourmetreise/SVT