NRK Meny
Hakkebøf med brun saus

Hakkebøf med løk og brun saus.

Foto: fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Hurtig brun saus

Brødrene Prices hurtige brune saus, kokt på ferdig fond. Grunnen til at de kaller den hurtig, er at de ikke lager kalvefonden først. Men det tar likevel tid å lage en god saus.

Slik gjør du

Hakk løk og gulrot. Sauter det i halvparten av smøret, sammen med krydderurtene. Ha i eddik og la det koke inn. Ha i fond og tomatpuré og la det koke rolig en times tid.

Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Sil fonden over, mens det piskes. La sausen koke i omtrent 20 minutter. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og sukker. Gi eventuelt sausen litt sukkerkulør.

Sausen kan også smakes til med litt soya og worcestershiresaus.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR