Laster innhold, vennligst vent..
Hummus med biffkjøtt

Hummusen og biffkjøttet legges i en sirkel på tallerkenen. Pinjekjernene strøs over.

Foto: Eva Robild / SVT

Hummus og biffkjøtt

Hummus, en puré av kikerter, får følge av stekt oksekjøtt og pinjekjerner når Tareq Taylor serverer småretter i TV-serien Hygge i hagen.

Slik gjør du

Hummus

Skyll kikertene godt. Kok de bløtlagte kikertene i rikelig med vann til de er helt myke. Det tar omtrent en time. Skum av ofte.

La kikertene avkjøles i kokevannet. Bland de avkjølte, men ikke helt kalde kikertene i en blender sammen med hvitløk, sitronsaft og tahini.

Tilsett litt av kokevannet dersom hummusen blir for tykk. Husk at hummusen blir tykkere når den blir kald. Smak til med salt.

Biffkjøtt

Varm opp stekepannen og brun kjøttet i olivenolje og litt salt. Tilsett pinjekjernene mot slutten og fortsett å steke til de er gyllenbrune.

Hummus med biffkjøtt

Legg hummusen opp på en tallerken. Lag en liten øy med en «vollgrav» rundt ved hjelp av en skje. Legg det stekte kjøttet på hummusen. Pynt med persille og drypp over olivenolje. Serveres med tynne arabiske brød.

Tips

I TV-serien Hygge i hagen serveres det et helt måltid med småretter fra Midtøsten. Utenom hummus med biffkjøtt har Tareq Taylor også tabbouleh og baba ghanouj på bordet.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT