En hvit tallerken med hummus med paprikapulver og granateplekjerner på toppen.

Hummus betyr kikerter på arabisk, og er en veldig populær dip i Midøsten.

Foto: Martin Bechmann / NRK

Hummus

Hummus kan spises alene, til nybakt brød eller som en ekstra smak til middagen. Hummus er nydelig som tilbehør til kylling og lam.

Slik gjør du

La kikertene stå i vann over natten, helst i minst 12 timer.

Skyll kikertene godt, og kok dem møre i ca. 2-3 timer.

Avkjøl de kokte kikertene og kjør dem til mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, sitronsaft og salt. Tilsett litt vann hvis mosen virker tykk.

Serveres med et dryss av paprikapulver, granateplekjerner og noen gode dråper olivenolje.

Tips

Oppskrifter fra Festen etter fasten i 2023

Kilde: Mohammed Zaghmout i «Festen etter fasten»