NRK Meny
Hummus

Her får du oppskriften på hummus fra Munter mat.

Foto: DR

Hummus

Om man foretrekker hummusen grov eller fin er en smakssak. Den "ekte" Midtøsten-versjonen er helt klart en silkemyk, fin krem, mener brødrene Price i TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Bløtlegg kikertene i 10 timer. Skift vann en gang underveis. Hell ut vannet.

Kok kikertene i en halv time i friskt vann eller god grønnsaksbuljong. Du kan også med fordel ha i et laurbærblad og annet krydder i kokevannet. Ertene skal være helt møre. La dem avkjøles - eventuelt i kaldt vann.

Insisterer man på å gjøre det som "når det skjedde i de dager" skal hummusen støtes i en morter. Men det kan ikke anbefales de utålmodige. Ta en food prosessor eller en stavmikser og kjør kikerter, tahin, olje, presset hvitløk, sitronsaft og krydder sammen. Det kan også has litt ingefær i. Prøv det - eller la det være. Denne delen av oppskriften er apokryf.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR