Hummus

Hummus er en puré laget på kikerter og smaksatt med hvitløk, olje, salt og pepper. Niklas Ekstedt serverer den til honningmarinert kylling.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skyll ertene og legg dem i bløt i rikelig vann og salt i minst 12 timer. (Du kan selvfølgelig kjøpe konserverte på boks.)

Hell av vannet og kok kikertene i nytt, saltet vann i ca. to timer så de blir gode og myke. Pass på at kikertene hele tiden dekkes av kokevannet. Hell av vannet og la kikertene avkjøles litt.

Passér kikertene gjennom en sil eller kjør dem i en mixer. Ta litt av gangen. Bland de moste kikertene med olje, presset sitronsaft, finhakket hvitløk, salt og litt nykvernet pepper. Strø over gressløk og/eller persille.

Serveres gjerne med noen sitronbåter.

Tips

Oppskrift: Honningmarinert kylling i ovnen med rotgrønnsaker og frisk spinat

Oppskrift: Hvitløkolje

Oppskrift: Chiliolje

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat