Ingredienser
3 st frosen kokt hummer
0,75 dl majones
0,5 st rødløk, finhakket
1 st rød paprika, terninger
salt og svart pepper
Tomatgelé:
5 st tomater, skal bli ca 3 dl tomatvann
2 st blad gelatin
salt
Hummercocktail med tomatgelé. Foto: SVT.
Pynt:
2 st tomater
0,5 dl dill, finhakket
1 beger crème fraîche
4 ss løjrom eller sikrogn
salt og pepper
Slik gjør du:
Rens hummeren, spar på klorne til pynting. Skjær paprika i terninger. Hakk kjøttet og bland med majones, paprika, og rødløk. Smak til med salt og svart pepper. Fordel hummerblandingen i fire coctailglass, og sett i kjøleskapet.
Gele:
Bland tomatene i en mixer. Legg en våt håndduk over en sil. Hell tomatmixen gjennom håndduken og silen. Trykk ut tomatvannet inntil det er ca. 3 dl.
Legg gelatinen i bløt. Smelt gelatinen forsiktig med 0,5 dl av tomatvannet. Bland med resten av tomatvannet og sett blandingen i kjøleskapet i noen timer (gelén skal få en halvtykk konsistens).
Legg 2 ss av gelén på hver hummercoctail, sett så kaldt igjen.
Så langt kan man forberede dagen før.
Pynt:
Skjær tomatene i terninger, og bland med dillen. visp crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Fordel tomatsalaten i coctailglassene, og toppe med en kule crème fraîche, løjrom og pynt med hummerklor.