Hotpot med tofu, nudler og sopp

En raus skål med soppbuljong, grønnsaker, tofu, sopp og nudler toppet med koriander og stekt og finstrimlet nori.

Foto: Hygge i Strömsö / YLE

Hotpot med tofu, nudler og sopp

En smakfull soppbuljong er starten på denne retten med asiatiske toner. Silketofu og gode nudler gjør vår grønnsakgryte veldig næringsrik.

Slik gjør du

Soppbuljong

Riv 400 g sjampinjong grovt på rivjern. Skjær ingefæren i skiver, knus hvitløk og sitrongress. Legg sopp, ingefær og hvitløk i en stor gryte med lokk og dekk med vann. Tilsett litt salt og limeblad. Sett det i ovnen på 100 grader i minst 8 timer. Sil av og smaksett med soya.

Hotpot

Skjær brokkoli og asparges i grove biter, skjær løken i skiver. Råstek med litt rapsolje og salt.
Kok nudlene rakst og fordel dem i fire skåler. Ha på grønnsaker, tofu, koriander og finhakket nori. Slå over varm soppbuljong til det dekker grønnsakene.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE