Det finnes mange forskjellige typer karripasta, som er en blanding av forskjellige krydre og oljer. I India er det faktisk vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta. Men for oss hvor dette er sjelden hverdagskost, kan vi heldigvis finne et godt utvalg i de fleste matvare- og delikatessebutikker.
Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Dette trenger du til 4
800 gram benfritt lammekjøtt fra stek eller bog
2 stk. løk
4 ss olivenolje
6 ss indisk, rød karripasta
2 boks hakkede, hermetiske tomater
2 ts sukker
4 ss kokosmasse
2 ss frisk koriander til pynt
Slik gjør du
1. Del lammekjøttet i terninger (cirka 3 x 3 cm), hakk løken og legg dette i en varm stekepanne med olje. Tilsett karripastaen når løken er blitt gyllen.
2. Tilsett hermetiske tomater og la alt trekke i 10-15 minutter.
3. Rør inn sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over.
Server sammen med ris og en salat.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for kjøtt.