Høstsalat med linser, epler og nøtter

Mettende høstsalat med urter og nøtter.

Foto: SVT

Høstsalat

Denne salaten er perfekt å servere som hovedrett. Dijon-dressingen er prikken over i-en.

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 grader.

Ha vann og puylinser i en kasserolle. Kok opp under lokk og senk temperaturen til middels varme. La det koke under lokk i cirka 15 minutter.

Imens deler du eplene og tar ut kjernene. Del dem i båter. Legg eplene på en stekeplate og bak dem i ovnen i 25-35 minutter. De skal være myke igjennom.

Legg alle ingrediensene til dressingen i en skål og rør godt om.

Rør inn 2/3 av dressingen i kasserollen med de ferdige, varme linsene. Legg på lokket og la det stå til salaten er klar til å komponeres og serveres.

Legg de marinerte linsene sammen med de bakte eplebitene og de hakkede urtene i en skål. Avslutt med nøttene og resten av dressingen. Bland og server.

Kilde: Elenore Bendel og Karoline Jönsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT