høstgryte

Høstgryten inneholder puylinser, som er en undervurdert linsetype, ifølge Paul Svensson.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Høstgryte

Stekte rotgrønnsaker og luksuriøse linser blir en deilig gryte. Puylinser tåler koking godt, og har en god tekstur og smak.

Slik gjør du

Brun småløken i olje og smør med rosmarin og timian under lokk.

Tilsett rotgrønnsakene og la det putre under lokket til de blir myke i overflaten.

Tilsett en knust hvitløkfedd, linser og buljong. Slå buljong over grønnsakene til de er jevnt dekket over.

La det syde i 15–20 minutter til linsene er myke.

Til slutt salter du og tilsetter nystekt sopp, pepper og litt hakkede urter.

Server gjerne med vispet crème fraîche med finhakkede urter.

Tips

Salt i kokevannet gjør at linsene koker i stykker. Salte dem altså rett før servering.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE