Laster innhold, vennligst vent..
Hønsesuppe med kjøttboller og melboller

Suppen er kokt på en hel kylling og blir servert både med kjøttboller og melboller. Du kan velge om du vil bruke grønnsakene fra kraften i suppen, eller om du vil koke nye når den skal serveres.

Foto: Fra TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)

Hønsesuppe med kjøttboller og melboller


Buljongsuppen fra TV-serien Skandinavisk mat er kokt på en hel kylling og servert med både kjøttboller melboller. Australieren Adam Liaw kaller bollene for dumplings.

Slik gjør du

Hønsekraft

Legg kyllingen i en stor gryte, og tilsett nok vann til at det dekker. Pass på at hele kyllingen er under vann. Kok opp ved høy varme. Hell av vannet, og skyll kyllingen under rennende vann. Legg kyllingen i en ren gryte og tilsett fire liter vann, eller nok til at det dekker. Varm forsiktig opp til det så vidt koker, og la det koke forsiktig på middels varme. Skjær grønnsakene i terninger på 1 x 1 centimeter. Tilsett stangselleri, vårløk, gulrøtter, pastinakk, pepper og krydderkvast. Skru ned varmen og la det så vidt koke i en time. Skum av alle urenheter som kommer opp. Ta ut kyllingen og ta vare på den til annen bruk. Ta ut krydderkvasten og kast den.

Melboller

Kok opp 2,5 desiliter vann i en liten gryte. Tilsett smør og rør til det har smeltet. Ta gryten av varmen. Rør inn mel og salt til det blir en jevn deig. Pisk inn eggene, ett om gangen. Legg deigen over i en bolle og la deigen hvile i 20 minutter.

Kjøttboller

Kjør alle ingrediensene i en blender til de akkurat er blandet.

Form boller som er to centimeter. Både av kjøttbolledeigen og av melbolledeigen. Kok kjøttbollene for seg og melbollene for seg. Begge trekkes i lettsaltet vann til de flyter til overflaten. Ta dem ut av vannet og sett dem til side.

Servering

Legg kjøttboller og melboller i hver suppeskål. Hell over suppe og grønnsaker. Dryss over persille og ramsløk.

Tips

Målene i oppskriften er australske skjeer og kopper.

  • 1 teskje = 5 milliliter
  • 1 spiseskje = 20 milliliter
  • 1 kopp = 250 milliliter

Alle urtene er friske (hvis ikke annet er spesifisert). Alle grønnsaker er medium størrelse, og skrelt hvis det ikke står noe annet. Alle egg er 55-60 gram, hvis det ikke står noe annet.

Kilde: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)