Laster innhold, vennligst vent..

Hønsekraft

I Garborg-året 2001 ga Ruth-Hege Holst ut kokeboka «I Huldas kjøkken», en samling oppskrifter inspirert og modernisert etter Hulda Garborgs kokebok «Heimestell». Her får du lære å lage kraften som brukes i bønnesuppe med eple og timian.

Slik gjør du

Legg fuglen i en kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp og skum av.

Tilsett skrelte og grovt skårne grønnsaker og krydderurter.
Kok opp og skum av igjen. Tilsett salt.
La kraften trekke i 3–4 timer på svak varme. Skum av jevnlig under hele prosessen.

Sil til slutt kraften over i en ny kjele og la den koke inn til det halve.

Tips

Oppskrift: Bønnesuppe med eple og timian

Kilde: Hentet fra «I Huldas kjøkken» av Ruth-Hege Holst.