Laster innhold, vennligst vent..
Hønsefrikassé med byggryn og grønnsaker

Blondt under og fargerikt på toppen. Frikassé er en lys gryterett, men her har Paul Svensson lagt til fargerike grønnsaker og ekstra smak i byggrynene.

Foto: YLE

Hønsefrikassé med krydrede byggryn og grønnsaker

Frikassé er en lys gryte som det passer godt å koke på høne. Med lekre grønnsaker og byggryn med ekstra krydder blir det en varm hovedrett som føles frisk og moderne.

Slik gjør du

Krydderpasta

Stek krydderne i en litt olivenolje på middels varm stekepanne. Tilsett litt vann og kok det sammen til en pasta.

Høne og kraft

Kok opp vann og legg hønen i vannet. La vannet koke opp igjen. Hell av vannet og ha på nytt, friskt vann for å få en så ren kraft som mulig. Tilsett grønnsaker og krydder og kok fuglen til den har en indre temperatur på 70 °C. Løft fuglen ut av vannet og trekk av skinnet. Skjær av lårene og la dem koke videre i kraften i en time til, til kjøttet løsner fra beinet. Skum av kraften mens det koker.

Dypp skinnet i klaret smør, dryss på salt og stek skinnet på bakepapir i ovnen på 150 °C til det er sprøtt, ca. 15-20 minutter.

Plukk kjøttet fra beinet. Kok inn kraften til god smak eller til det er ca. en liter igjen. Kok inn fløten til halve mengden. Bland fløten med kraften. Smak til med salt og pepper. Vend inn kjøttet.

Byggryn og grønnsaker

Byggrynene bør legges i vann på forhånd. Les på pakken. Kok byggrynene i hønsekraft og vann. Ha krydderpasta i to stekepanner. Stek byggrynene for seg og grønnsakene for seg. Bland det sammen ved servering og bland inn grovhakket persille og urter. Finhakk det smørstekte skinnet og strø over. Serveres eventuelt med hardkokt egg.

Tips

Høne, broiler eller kylling? Her er flere oppskrifter fra Paul Svensson.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE