Slik gjør du
Vask pastinakken godt, skjær av enden og del i grove biter.
Legg honning og pastinakk i bunnen av en ildfast form og tilsett eplemost. Legg på 3 tynne skiver smør. Lag et tett lokk av aluminiumsfolie. Bak pastinakken i ovnen på 180 grader i 60-70 minutter, til de er helt myke. Rist på formen noen ganger mens den står i ovnen så pastinakken blir glasert på alle kanter.
Rist de hakkede hasselnøttene i ildfast form i ovnen et par minutter, til de får farge.
Kok opp sukker og vann til karamell uten å røre. Bland inn fløte og så nøttene.
Riv en halv tonkabønne (ikke nødvendig, den gir bare en pikant smak) og bland inn i iskremen.
Server pastinakk med hasselnøttkaramell og iskrem. Pynt med tynne strimler av eple.
Tips
Oppskrifter med rotgrønnsaker i kaker og desserter: