NRK Meny

Honningmarinert kylling med løk og rotfrukter

I et program som handler om søtt er det kanskje litt uvanlig å lage middag. Men her er det sødmen i marinaden, som kyllingen legges i, og den naturlige sødmen i rotfrukter og løk som står i fokus.

Slik gjør du

Del opp kyllingen ved å skjære ut brystet for seg og lårene for seg.

Støt krydderet i en morter og bland med kyllingen, honning og to klyper salt i en bolle. Gni marinaden inn i kyllingkjøttet. Dette kan godt gjøres dagen før slik at kyllingen får ta til seg smakene i kjøleskapet over natten.

Skjær opp pastinakk og gulrot. Del løkene grovt, del den hele hvitløken i to med skall. Legg grønnsakene i en stor ildfast form eller i en ovnspanne. Ha på litt salt.

Sett grønnsakene nede i ovnen og legg kyllingdelene på rist over slik at saften fra kjøttet drypper ned på grønnsakene. Beskytt ovnen mot søl ved å legge aluminiumsfolie i bunnen. Stek på 200 °C i ca. 45 minutter.

OBS! Kyllingen blir lett brent på grunn av honningen. Hvis kyllingen begynner å få litt for mye farge, legg litt aluminiumsfolie over.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT