NRK Meny

Honningmarinert kylling i ovnen med rotgrønnsaker og frisk spinat

Når marinaden bare brukes rett før kjøttet skal i ovnen kalles den glace. Niklas Ekstedt steker kylling og grønnsaker sammen.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Bland marinaden. Bind sammen kyllingen. Skrell sitronen, skjær av et lite stykke og gni kyllingen med det. Trykk resten av sitronen inn i kyllingen. Pensle kyllingen med marinaden.

Skrell rotgrønnsakene, del dem i passe store skiver eller båter og legg dem i en langpanne. Strø over krydderurter.

Legg kyllingen på rist midt i ovnen. Legg et stykke aluminiumsfolie i bunnen av ovnen for å samle opp væsken fra kyllingen. Langpannen med rotgrønnsakene settes inn nederst i ovnen etter en halv time.

La både rotgrønnsakene og kyllingen bakes i ovnen i godt og vel en time. (Rotgrønnsakene tar litt kortere tid.) Pensle kyllingen med marinaden innimellom. Ta ut rotgrønnsakene når de er ferdige, hell dem over på et serveringsfat og bland inn spinaten.

Kyllingen er gjennomstekt når innertemperaturen er 70 °C. Det sikreste er å sjekke selv når kyllingen er ferdig. Skjær et snitt med skarp kniv og kontroller at kjøttet er hvitt og kjøttsaften klar.

Tips

Du kan også bruke en ildfast form til rotfruktene.

Tilbehør: Hummus

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat