NRK Meny
Honningkake med appelsinkrem

Små høyhus av honningkake med appelsinkrem mellom lagene og sjokolade på toppen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Honningkake med appelsinkrem

Adam og James Price lager småretter til innvielsen av kjøkkenet. Da skal det også være noe søtt, og det blir det med honningkake med appelsinkrem.

Slik gjør du

Honningkake
Man begynner med å smelte honning og sukker i en gryte. Når blandingen er lett avkjølt tilsettes fløte, yoghurt, sammenpiskede egg, revet appelsinskall, kanel og ingefær.

Sikt melet i en annen skål og bland inn hornsalt. Sikt melet over det andre, bland godt og ha deigen i en brødform med bakepapir. Bak honningkaken i ca. 1 time ved 170 °C. Kaken kan gjerne bakes et par dager før den skal brukes.

Appelsinkrem
Smøret røres lyst og luftig med melis. Tilsett eggeplommer, appelsinskall og Grand Marnier og rør godt.

Skjær honningkaken i skiver på langs. Tykkelsen skal være som en vanlig skive rugbrød. Det skal brukes fire skiver, men blir det noe til overs smaker honningkaken glimrende som den er, med en kopp kaffe.

De avlange skivene smøres med appelsinkrem og legges sammen. Det avsluttes med en skive honningkake. Pakk kaken stramt inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time, helst lenger.

Skjær kaken i passe små firkanter. De ligner mest små høyhus. Toppen av stykkene pyntes med litt smeltet sjokolade. Sett kakene kaldt til de skal serveres.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR