Laster innhold, vennligst vent..
Honninghjerte - bordkort

Honninghjertene brukes som bordkort i Mette Blomsterbergs juleselskap.

Foto: Mads Svaneborg / DR

Honninghjerter

Mette Blomsterberg lager spiselige bordkort av honningkakedeig. De pyntes med grønn og hvit glasur og små kuler.

Slik gjør du

Honningkaker

Rør kaliumkarbonaten ut i eggeplommen. Bland honningkakekrydder og mel godt sammen. Elt alle ingrediensene sammen til en jevn deig i en miksmaster med eltekrok. Pakk deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst en time og gjerne i et par dager.

Kjevle deigen ut i litt ekstra mel i en tykkelse på en halv centimeter. Stikk ut deigen med hjerteformer, som er cirka sju sentimeter på det bredeste. Legg hjertene på en bakeplate med bakepapir, og la dem hvile i en time.

Forvarm ovnen til 180 grader. Bak honninghjertene i ovnen i seks til ti minutter. Det er avhengig av ovnen og tykkelsen på deigen. La kakene avkjøles helt på bakerist.

Glasur

Sikt melisen og pisk den med litt eggehvite til glasuren er kritthvit og luftig. Glasuren skal være så stiv at den ikke flyter sammen når man rører i den. Ha glasuren i et kremmerhus av bakepapir, og klipp et lite hull i spissen. Dekorer kakene med gjestenes navn eller noe annet.

Tips

  • Det er lurt å øve seg på et lite stykke bakepapir før man begynner å skrive på hjertene.
  • Honninghjertene kan holde seg tildekket på kjøl i et par uker, men vent med glasuren hvis de ikke skal spises med det samme.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Jul hos Mette Blomsterberg/DR