NRK Meny

Honningglasert kyllingfilet med crossover-salat

Mat med betegnelsen «crossover» kombinerer ingredienser fra flere verdensdeler. I salaten her kombineres pasta (Italia) og appelsiner (Middelhavslandene) med karri (Asia) og pecannøtter (USA).

Slik gjør du

Crossover-salat
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Slå av vannet og avkjøl.

Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær bort skall og alt det hvite. Hold hver appelsin i hånden.Skjær ut hinnefrie båter ved å skjære på «innsiden» av hinnene på hver båt.

Del appelsinbåter og paprika i biter.
Finsnitt vårløken på skrå.

Bland alt sammen. Dryss nøttene over.

Lag karridressingen ved å blande majones, yoghurt og karri.
Server dressingen i en skål ved siden av.

Grillet kylling
Bruk ferdigkjøpte honningglaserte kylligfileter eller bruk grillsaus med honningsmak.
Grill kyllingfiletene ca 3 min. på hver side.

Server dem nygrillet med crossoversalat og dressing.

Dressingforslag
To andre, gode dressinger til hvitt kjøtt er basilikumdressing og sitrondressing.

Basilikumdressing
Bland rømme og basilikum sammen og la gjerne dressingen trekke en halv time.

Sitrondressing
Bland rømme og sitronmelisse og smak til med sitronsaft og sukker.

La gjerne dressingen trekke en halv time.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt