NRK Meny
Honning- og soyaglasert andebryst med rosenkål

Lise Finckenhagen serverte honning- og soyaglasert andebryst i radioprogrammet Jacobsen på lørdag.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Honning- og soyaglasert andebryst med rosenkål

Rosenkål med hvitløk, chili og ingefær står godt til honning- og soyaglasert andebryst. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Rens og finsnitt rosenkålen, finhakk hvitløk og chili.

Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middels varm stekepanne. Stek til fettet blir sprøtt (ca. 10 min). Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter, øs over stekesjyen av og til. Ta brystene opp av pannen og la de hvile i minst 10 minutter med fettsiden opp.

Vask pannen og tilsett honningblandingen, varm det opp til det bobler og blandingen ligner sirupskonsistens. Varm andebrystene i glasuren, den skal legge seg som en tynn og glinsende hinne rundt kjøttet.

Fres rosenkålen i en stor stekepanne eller wok over høy varme. Rør hele tiden og tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek til kålen blir myk og gyllen, dryss over sukker og smak til med salt og sesamolje. Bland inn rosiner og koriander eller persille.

Anrett rosenkålen på tallerkener eller et pent fat, topp med skiver av glasert andebryst.

Tips

Legg rosinene i bløt i varmt vann slik at de blir myke før du blander dem i kålen.

Stekte poteter, shitakesopp, selleri- eller jordskokkpuré er fint tilbehør.

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på lørdag