NRK Meny
Høne med femti fedd hvitløk

Det skal ikke slippes damp ut når høna og hvitløkfeddene godgjør seg i en gryte med lokk i ovnen. Derfor må du være sikker på at lokket sitter tett på.

Foto: DR

Høne med femti hvitløkfedd

James Price mener alvor når han har femti fedd hvitløk i gryten. Dette er ingen tulleoppskrift. Når høna er ferdig er også hvitløkfeddene klare til å moses på et stykke ristet brød.

Slik gjør du

Ha uskrelte hvitløkfedd i en gryte med lokk. Gryten må være stor nok til at hele høna får plass, og den må tåle å stå i ovnen. Ha på 6-7 spiseskjeer olivenolje og litt vann.

Brun høna på alle sider i en stekepanne med litt olje. Krydre høna innvendig med salt og pepper og legg inn laurbærblader, timian og persille. Legg høna over i gryten.

Sett lokket på gryten. Lokket skal slutte tett til, kanskje du skal bruke litt al-folie langs kanten eller en pølse av trolldeig før du setter lokket på.

Sett pannen i ovnen ved 180 °C og la den stå i ca. en time og et kvarter.

Server høna i gryten. Hvitløkfeddene presses ut av skallet og smøres på ristet brød. Serveres med kokte, grønne bønner, ristet i litt smør og en god blandet salat til.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR