NRK Meny

Hjortemedaljonger

Grillstekte medaljonger av hjorteplomme.

Slik gjør du

Ta ut plommen av hjortelåret (Blir også kalt flatbiff). Dette er det møreste stykket på låret.
Del plommen i to på langs og deretter på tvers i medaljonger på 80-90 g.
Bank medaljongene lett.
Krydre med salt, pepper, timian og stek på 2-3 minutter på hver side.

Viltsaus
Kraften lages av 2 kg reinsdyrbein og avskjær.

Ovnsbakte mandelpoteter
Del potetene i båter.
Krydre med salt, pepper og timian.
Båtene brunes lett med smør i panna og bakes ferdig i ovn i cirka 10 minutter på 200 ºC.

Tips

Serveres med baconsautert rosenkål, glaserte gulrøtter, ristet skogsopp, kokte epler i sukkerlake med rognebærgele, ovnstekte mandelpoteter og viltsaus.

Kilde: Frode Aga