NRK Meny
Hjortefilet med sopp

– Råest mulig er best, sier Hanne Frosta. Det er bedre at hjortekjøttet er for rått enn for godt stekt.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Hjortefilet med sopp

Hanne Frosta lager hjortefilet med sopp og hjemmelaget skogssmør.

Slik gjør du

Varm stekepanne.
Oljen brukes for å slippe og svi smøret.
Stek filet på ene side 4 min, snu og stek ferdig.

Slapp filet = filet rå
Halvmyk = medium
Hard filet = godt stekt

Skogssmør
Smør, granolje, bladpersille og tyttebær blandes. Skogssmøret fryses i ruller.
Granolje lages ved å helle varm olje over granskudd og la det stå noen uker før granskuddene siles fra. I stedet for granolje kan du bruke rosmarin eller timian i smøret.

Traktkantarell/piggsopp renses og stekes i normalsaltet smør. Ha pære, eple eller plomme sammen med traktkantarellene rett før servering.

Serveres med fine kokte poteter.

Tips

Skogssmør

Hanne Frostas skogssmør med granolje, tyttebær og bladpersille.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld