Hjemmelaget sennep

Med et fint glass og en rød sløyfe blir sennepen du lager selv en smakfull julegave.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Hjemmelaget sennep

Sennep er godt tilbehør til mange forskjellige retter. Men det er til pølsene vi kjenner sennepen best. Lise Finckenhagen har oppskriften på sennep som passer like fint som gave som på julebordet.

Slik gjør du

Kok opp sennepsfrø, eplejuice og ingefær. La det småkoke et par minutter. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser og kjør sennepsfrøene til en jevn masse.

Ha det over i en bolle og visp inn eddik, sukker, salt og allehånde. Smak eventuelt til med mer salt og eddik.

Sennepen kan smakes til med tørket, malt ingefær. Eplejuicen kan erstattes med tørr hvitvin.

Visp til slutt inn oljen, litt etter litt. Sukkeret kan byttes ut med honning. Prøv deg fram og sett din personlige smaken på sennepen.

Oppbevares kjølig.

Tips

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jaobsen på lørdag»