Sennep

Tips: Ha sennepen i et fint glass og gi den bort i julegave.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Hjemmelaget sennep

Sennep er en del av både frokost, lunsj og middag i julen. Lise Finckenhagen har oppskriften for den som vil lage den selv.

Slik gjør du

Legg sennepsfrøene i en liten skål og hell over vann og eddik. La det stå natten over, eller minst 3 timer. Hvis sennepsfrøene suger opp all væsken med det samme, kan du tilsette en liten klunk til med vann eller eddik.

Kjør sennepsfrøene til grov eller fin mos med en stavmikser. Rør inn honning, ingefær og nellik. Rør ut sennepspulveret med 2 ss av sennepen før du blander alt sammen. Smak til med salt.

Tips

Du kan også male sennepsfrøene (bruk gjerne en morter) før du legger dem i bløt.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+