NRK Meny
Hjemmelaget rullepølse

Rullepølse servert på rugbrød med sennep under og rå løkringer over.

Foto: Tellus Works Television AS

Hjemmelaget rullepølse

Du kan selv rulle og koke din egen rullepølse. Claus Meyer har oppskriften på rullepølse kokt i pilsnerlake.

Slik gjør du

Løk og hvitløk skrelles og finhakkes. Persillen skylles i kaldt vann, grovhakkes og blandes med løken.

Slagsiden bankes lett med en kjøtthammer. Fordel løkblandingen jevnt over hele kjøttstykket. Dryss over kryddersalt og nykvernet pepper.

Rull kjøttet sammen til en pølse og knytt godt sammen med en kjøttsnor.

Vann, salt og sukker kokes og avkjøles. Legg rullepølsen i laken og la den hvile i 24 timer.

Kok rullepølsen i rent vann, øl, laurbærblad, hel sort pepper og persillestilkene. Skum vekk urenheter.

La rullepølsen koke 1 ½ time over svak varme. Slå av varmen og la pølsen trekke i kokelaken til den er lett avkjølt.

Legg rullepølsen i press med noe tungt oppå.

Tips

SE OGSÅ: Oppskriftene fra Smaken av Danmark

Kilde: Claus Meyer i TV-serien Smaken av Danmark