Laster innhold, vennligst vent..
Hjemmelaget rømmekolle og mysli

Paul Svensson serverer hjemmelaget rømmekolle og mysli med rørte molter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Hjemmelaget rømmekolle og muscovadomysli

Kos deg med frokosten. Her byr Paul Svensson på gammeldags rømmekolle med moderne mysli. Han puffer ris og korn, ovnssteker brød, frø og kjerner, så myslien er ikke klar på et øyeblikk. Men du får brukt tørt gammelt brød og får en lekker mysli. Og myslien får en ekstra piff med muscovadosukker.

Slik gjør du

Rømmekolle
Varm opp melk og fløte til 90 °C. Det må ikke koke. Kjøl gryten ned i kaldt vann i vasken. Visp inn surmelk og porsjoner ut i fine skåler. La det stå i romtemperatur i 12 timer. Avkjøl og server med mysli.

Puffet ris og korn
Kok ris og korn skikkelig mykt, istykkerkokt. Skyll med kaldt vann og legg det ut på bakepapir. La det tørke i to døgn i romtemperatur. Varm opp matolje til 200 °C og puff ris og korn. La det renne av på kjøkkenpapir.

Muscovadomysli
Skjær brødet i fine terninger og bland det med gresskar- og solsikkefrø, kanel, muscovadosukker og smør. Legg det ut på bakepapir på en bakeplate. Rist i ovnen på 160 °C til det er gyllenbrunt og knasende. Ta det ut og bland med ris og korn. Avslutt med å blande inn tørket frukt eller bær skåret i små terninger. Server med rømmekolle, friske bær eller hjemmelaget syltetøy.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE